Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

Ocena jakości oraz wartości energetycznej wysłodków buraczanych i melasy jako materiałów paszowych



Analiza oparta na wykorzystaniu nowoczesnych technik analitycznych, takich jak wysokosprawna chromatografia jonowa oraz atomowa spektrometria absorpcyjna. 

 

Evaluation of quality and energy value of beet pulp and molasses as feed materials

Produkty uboczne produkcji cukru z buraków cukrowych, takie jak wysłodki czy melasa mogą być wykorzystywane jako surowce paszowe dla zwierząt. Rynek paszowy w obecnym czasie wymaga zapewnienia wysokiej jakości usług analitycznych, potwierdzających jakość materiałów paszowych.

 

Ocena organoleptyczna i fizykochemiczna obejmuje wiele parametrów jakościowych, w tym analizę podstawowego składu chemicznego, oznaczanie zawartości metali ciężkich, tj.: Cd, Pb, Cu, Hg, Zn, As, Fe, czystości mikrobiologicznej oraz wartości energetycznej. 


Usługa skierowana do przedsiębiorstw z branży cukrowniczej.

 

INNOWACYJNE TECHNOLOGIE ANALITYCZNE / WYKORZYSTANIE METOD ICUMSA / ZWIĘKSZENIE KONKURENCYJNOŚCI PRODUKTÓW

 

Instytut Technologii i Analizy Żywności,
Specjalistyczne Laboratorium Analityki Cukrowniczej


Data dodania:2019-07-17
Data aktualizacji2019-07-23

Wprowadzone przez:
Filip Podgórski

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE