Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

Chemik w Instytucie Technologii i Analizy Żywności (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności)



Instytut Technologii i Analizy Żywności (Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności) ogłasza nabór na stanowisko: chemik

 

INSTYTUCJA: Politechnika Łódzka, Instytut Technologii i Analizy Żywności
MIASTO: Łódź
STANOWISKO: chemik
DATA OGŁOSZENIA: 24.02.2017
TERMIN SKŁADANIA OFERT: 07.03.2017 do godziny 14.00
LINK DO STRONY: www.p.lodz.pl/praca

 

Zakres obowiązków:

 

  • udział w zajęciach laboratoryjnych w Instytucie Technologii i Analizy Żywności; w szczególności w Zakładzie Przechowalnictwa i Dystrybucji Żywności
  • opieka nad pracowniami analitycznymi (przygotowywanie surowców oraz roztworów pomocniczych);
  • opieka nad aparaturą badawczą, zgłaszanie do serwisu przeglądu i napraw wyznaczonych aparatów;
  • udział w pracach badawczych Zakładu Przechowalnictwa i Dystrybucji Żywności;
  • przygotowywanie danych do przetargów na zakup odczynników, surowców, sprzętu;
  • zamawianie odczynników oraz zakup surowców do zajęć laboratoryjnych;
  • zamawianie wyrobów laboratoryjnych ze szkła i tworzyw sztucznych;
  • dbanie o czystość i estetykę swojego miejsca pracy i powierzonych opiece pomieszczeń oraz sprzętu.

 

Wymagania:

 

  • Wykształcenie wyższe, chemiczne lub pokrewne;
  • Doświadczenie w pracy laboratoryjnej;
  • Umiejętność obsługi i konserwacji chromatografu LCMS 2020 Shimadzu, GCMS QP 2010SE Shimadzu, spektrofotometru UV2600 Shimadzu, spektroskopu EPR firmy Brücker, kolorymetru Spectra CR-400 Konica Minolta, izotermicznego kalorymetru skaningowego ITC malvern MicroCal, teksturometru Shimadzu EZ-LX;
  • Doświadczenie w pracy przy projektach badawczych;
  • Znajomość obsługi komputera w zakresie pakietu MS Office;
  • Umiejętności organizacyjne i pracy w zespole;
  • Dyspozycyjność, dobra komunikatywność, zaangażowanie w pracę, chęć samodoskonalenia, wysokie umiejętności interpersonalne i miły sposób bycia.

 

 

Zgłoszenia będą przyjmowane do dnia 7.03.2017 Instytut Technologii i Analizy Żywności Politechniki Łódzkiej, 90-924 Łódź, ul. Stefanowskiego 4/10, budynek A2, V piętro, pokój nr 511 (Sekretariat) w godz. 8:15-15:00, tel. (42) 631-34-66.

 

 

Zainteresowane osoby prosimy o przygotowanie aktualnego CV, listu motywacyjnego z dopiskiem: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych ( Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz..926 z późn.zm.)”oraz dodatkowych dokumentów potwierdzających zdobyte umiejętności.

 

 

Uprzejmie informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.


Data dodania:2017-02-24
Data aktualizacji
Data zakończenia
Wprowadzone przez:
Filip Podgórski

Uczelnia

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE