Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

Adiunkt w Katedrze Biotechnologii Środowiskowej (umowa cywilno-prawna zlecenie do projektu)



Adiunkt w Katedrze Biotechnologii Środowiskowej (umowa cywilno-prawna zlecenie do projektu)

 

INSTYTUCJA: Politechnika Łódzka

MIASTO: Łódź 

TERMIN SKŁADANIA OFERT: 02.03-16.03.2020 r. 

 

Opis stanowiska:

Zatrudnienie w projekcie Opracowanie strategii zapobiegania rozwojowi fitopatogenów ziemniaka sadzeniaka w oparciu o ekologiczne rozwiązania biotechnologiczne i nową metodę przechowywania na okres 23 miesięcy (01.04.2020 – 28.02.2022), umowa zlecenie

Zakres prac w projekcie obejmuje zadania:

Zakres prac:

  1. Przeprowadzenie badań laboratoryjnych uwzględniających cechy morfologiczne i fizjologiczne ziemniaków sadzeniaków zdrowych i porażonych przez fitopatogeny przechowywanych w różnych parametrach w warunkach laboratoryjnych z oceną parametrów ziemniaków: kiełkowania sadzeniaków, dynamiki wzrostu korzeni i pędów, jakości ziemniaków w 5-stopniowej skali bonitacyjnej, świeżej i suchej biomasy, indeksu zawartości chlorofilu w liściach, wymiany gazowej (fotosynteza netto, transpiracja, przewodność szparkowa i stężenie międzykomórkowego CO2). Okres 01.04- 31.12.2020, Przygotowanie sprawozdania z badań.
  2. Przeprowadzenie badań laboratoryjnych uwzględniających cechy morfologiczne i fizjologiczne ziemniaków sadzeniaków zdrowych i porażonych przez fitopatogeny traktowanych biopreparatami mikrobiologicznym i roślinnym z oceną parametrów ziemniaków: kiełkowania sadzeniaków, dynamiki wzrostu korzeni i pędów, jakości ziemniaków w 5-stopniowej skali bonitacyjnej, świeżej i suchej biomasy, indeksu zawartości chlorofilu w liściach, wymiany gazowej (fotosynteza netto, transpiracja, przewodność szparkowa i stężenie międzykomórkowego CO2). Okres 01.01-30.09.2021, Przygotowanie sprawozdania z badań.
  3. Ocena cech morfologicznych i fizjologicznych ziemniaków sadzeniaków przechowywanych w komorze przechowalniczej z oceną parametrów ziemniaków: kiełkowania sadzeniaków, dynamiki wzrostu korzeni i pędów, jakości ziemniaków w 5-stopniowej skali bonitacyjnej, świeżej i suchej biomasy, indeksu zawartości chlorofilu w liściach, wymiany gazowej (fotosynteza netto, transpiracja, przewodność szparkowa i stężenie międzykomórkowego CO2). Okres 1.10.2021-28.02.2022, Przygotowanie sprawozdania z badań.
  4. Uczestniczenie w spotkaniach projektowych.

 

 Wymagania:

  • Stopień min. Dr w naukach rolniczych, dyscyplina ogrodnictwo
  • doświadczenie w prowadzeniu  badań w zakresie  regulacji wzrostu i aktywności fizjologicznej roślin
  • znajomość praktycznych aspektów uprawy roślin oraz metod morfologicznej i fizjologicznej ich oceny
  • umiejętność współpracy z zespołem.

 

 

Osoby przystępujące do konkursu powinny złożyć:

  • aktualne CV (z klauzulą ”Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Politechnikę Łódzką danych osobowych zawartych w moim CV oraz dokumentach dołączonych do mojego CV, dla celów rekrutacji na stanowisko: samodzielnego referenta, zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, Dz.Urz. UE L 119, s. 1) – dalej RODO,
  • podpisaną klauzulę informacyjną dla kandydatów do pracy w Politechnice Łódzkiej - załącznik 1 (Klauzula informacyjna dla kandydatów do pracy),
  • podpisaną zgodę Kandydata/Pracownika na przetwarzanie danych osobowych (zgodnie z art. 7 RODO) - załącznik 2 (Zgoda na przetwarzanie danych).

 

Wymagane dokumenty prosimy składać do 14.03.2020  na adres  e-mail: beata.gutarowska@p.lodz.pl lub osobiście do Kierownika Katedry Biotechnologii Środowiskowej prof. dr hab. Beaty Gutarowskiej, adres: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności, Katedra Biotechnologii Środowiskowej, ul. Wólczańska 171/173, 90-924 Łódź, pokój 303


Data dodania:2020-03-02
Data aktualizacji
Data zakończenia
Wprowadzone przez:
Filip Podgórski
Pliki do pobrania

Uczelnia

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE