75lat.p.lodz.pl
Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

 

 

Politechnika Łódzka

 

Nauka movi(e): o smakach Wigilii głosem dr inż. Ilony Gałązki-Czarneckiej



Jednym z najsilniejszych skojarzeń związanych ze Świętami Bożego Narodzenia są smaki i zapachy. Według tradycji, na stole wigilijnym powinno się znaleźć dwanaście potraw. W zależności od regionu, świąteczne menu nieco się różni. Są jednak dania znane od pokoleń w całej Polsce. Ale czy tak naprawdę wiemy o nich wszystko? Postanowiliśmy to sprawdzić z dr inż. Iloną Gałązką-Czarnecką z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej.

 

 

 Bez względu na to, gdzie będziecie Państwo spędzać Święta, w Laponii czy w domu w Polsce, życzę Wesołych Świąt!

- dr inż. Ilona Gałązka-Czarnecka.

 

 

 

 

Zobacz także:

  Prof. Piotr Paneth   prof. Andrzej Górak Lodz Solar Team  

 


Data dodania:2016-12-21
Data aktualizacji
Data zakończenia
Wprowadzone przez:
Agnieszka Garcarek-Sikorska,

Uczelnia

Nasze Media

/galeria
Blog Politechniki Łódzkiej

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE