Rekrutacja.p.lodz.pl
Wikamp


Fb

Nauka na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności



Projekty naukowe

  • Przetwarzanie biomasy odpadowej w skojarzonych procesach bilogiczno-chemicznych.

Projekt NCBR, dofinansowanie – prawie 30 000 000 zł.

  • Preparat synbiotyczny do profilaktyki zdrowotnej zwierząt monogastrycznych i zapobiegania wystąpienia chorób bakteryjnych i zatruć wywołanych toksynami oraz poprawiającego bezpieczeństwo żywienia i wydajność chowu zwierząt.

Projekt NCBR, dofinansowanie – prawie 3 000 000 zł.

  • Nowa, zintegrowana platforma produkcji i oczyszczania białek rekombinantowych w oparciu o komórki drożdżowe.

Projekt NCBR, dofinansowanie – 2 500 000 zł.

Współpraca

  1. z partnerami naukowymi:
  • krajowymi: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu, Uniwersytet Łódzki, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach;
  • zagranicznymi: Aveiro University w Portugalii, Beijing Forest University Pekin w Chinach, Graduate School of Bioresource and Bioenvironmental Sciences, Kyushu University w Japonii, Corvinus University of Budapest na Węgrzech, Delft University of Technology w Holandii, Federal Technological University of PARANÁ - UTFPR w Brazylii, Federal University of Rio de Janeiro w Brazylii, FINS Institute of Food Technology in Novi Sad w Serbii, Lund University w Szwecji, Minho University w Portugalii, Research Institute of Brewing and Malting Lipovec na Słowacji, School of Biological Sciences The University of Hong Kong w Chinach, Slovak Academy of Sciences na Słowacji, The University of Texas w USA, Universisty of Life Sciences w Austrii, University of Chemistry and Technology Prague w Czechach, University of Chicago w USA, University of Monteray w Meksyku, University of Virginia w USA, Wageningen University w Holandii, International Biodeterioration and Biodegradation Society Menchester w Wielkiej Brytanii;
  1. z partnerami biznesowymi:

+H2O sp. z o.o. w Parzęczewie, Agros-Nova S.A. w Łowiczu, Ambra S.A. w Warszawie, BHW Investment sp. z o.o. w Przeźmierowie, Centrum Wdrożeniowo-Innowacyjne sp. z o.o. w Łodzi, Coca Cola HBC Polska sp. z o.o., EKSPERT-SITR sp. z o.o. w Koszalinie, EMSUR Polska sp. z o.o. w Józefowie k/Błonia, Energetyka i Recykling Odpadów sp. z o.o. w Głownie, Faurecia Automative Polska S.A. w Grójcu, Grupa Azoty S.A. w Tarnowie, Harper Hygienics S.A. w Warszawie, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Łodzi, JHJ sp. z o.o. w Gizłkach, Keller Polska sp. z o.o. w Ożarowie Mazowieckim, Krajowa Spółka Cukrowa S.A. w Toruniu, Pfeifer & Langen sp. z o.o.
w Poznaniu, PGKiM sp. z o.o. w Aleksandrowie Łódzkim, PIW-PIB w Puławach, PPHU ZBIG-ROL w Szadku, Proteon Pharmaceuticals S.A. w Łodzi, STOCK Polska sp. z o.o. w Warszawie, Sulimar sp. z o.o. w Piotrkowie Trybunalskim, WOSANA S.A. w Andrychowie.

Kontakt

prodziekan ds. rozwoju

 

dr hab. inż. Anna Koziróg
e-mail:anna.kozirog@p.lodz.pl
tel. 42 631-34-03

ul. Wólczańska 171/173, 90-924 Łódź


Data dodania:2018-06-14
Data aktualizacji2018-06-15

Wprowadzone przez:
Agnieszka Garcarek-Sikorska

Wydziały I JEDNOSTKI UCZELNIANE